MSC 2004

На дан када славимо празник Рођења Господа и Спаса нашега Исуса Христа, у уторак 07. јануара 2020. године Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније служио је Свету архијерејску Литургију у Саборном храму у Нишу.
Преосвећеном Владики саслуживало је братство храма, а учешће су узели градоначелник Града Ниша господин Дарко Булатовић, председник Скупштине Града Ниша господин Раде Рајковић, представник римокатоличке цркве у Нишу фра Марко Трошт, представници јавних и културних институција, а благољепију празничног славља допринело је појање НЦПД "Бранко".

Протојереј-ставрофор Бранислав Цинцаревић прочитао је Божићну посланицу Његове Светости Патријарха српског Г. Г. Иринеја, након чега је многобројни верни народ, који је испунио храм, приступио Светом Причешћу.

По окончању Свете Литургије, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније освештао је Спомен плочу оснивачима, члановима и певачима Нишке црквено певачке дружине Бранко, која је обновљена и постављена у јужном параклису Храма Силаска Светог Духа на апостоле.

Наиме, оригинална плоча која је постављена 1920. године изгорела је у великом пожару који је захватио Саброни храм 2001. године.

Након свете службе у просторијама владичанског двора, Његово Преосвештенство Епископ нишки уприличио је традиционални пријем за званице, свештенство и вернике.

Аутор: Медијско-информативна служба Епархије нишке и Радио Глас

Аутор фоторафије: др Михајло Лазаревић

{oziogallery 2118}