DSC 006666
Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније служио је у недељу, 4. новембра 2018. године, Свету архијерејску Литургију, у Саборном храму Силаска Светог Духа на Апостоле у Нишу. Епископу Арсенију је саслуживао протојереј-ставрофор МилутинТимотијевић, ректор Богословије у Нишу, протојереј ДејанЈовановић и свештенство Саборногхрама.

Литургију је улепшало појање ученика школе „Ризаријо“ из Атине, као и дечијег хора црквеног певачког друштва „Бранко“, којим је руководила гђаЈована Микић. У Литургијском сабрању учешће су узели професори Богословског факултета из Београда, ученици Богословије из Ниша, као и многобројни верни народ.

Након прочитаног Јеванђеља, Преосвећени Владика се обратио сабранима прикладном беседом подсетивши их „да је велико чудо Божије овај свет који је Господ створио и човека као круну свога стварања, али је још веће чудо да Господ обраћа и призива себи душе које су отпале од њега. А то чини љубављу својом, љубављу, тако што је Сина свога, јединороднога послао у овај свет, да прими обличје слуге, да постане један од нас, Богочовек Исус Христос...“.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније





{oziogallery 1816}