DSC 0032

У суботу, 8. јануара 2022. године, на дан Сабора Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је Свету Архијерејску Литургију у цркви Рождества Христовог у Пироту, која прославља своју славу.

Преосвећеном Епископу саслуживали су протосинђел Мардарије (Ковачевић), игуман манастира Светог Јована Богослова у Поганову, протојереј Драгољуб Ивановић, парох изворски, јереј Петар Крстић, парох четврти пиротски, јереј Душко Видачић, Архијерејски намесник пиротски, јеромонах Арсеније (Недељковић), протођакон Ђорђе Филиповић и ђакон Немања Шево.

На крају Свете Литургије, Преосвећени Владика је осветио славске дарове и пререзао славски колач, припремљен у част храмовне славе и најрадоснијег хришћанског празника, Рођења Христовог у телу.

По окончању Свете Евхаристије, освећен је и нови парохијски дом. Овом свечаном чину, као и Светој Литургији, присуствовао је и градоначелник Града Пирота, господин Владан Васић. Град Пирот, као и до сада, наставља да свесрдно помаже развоју духовног живота у пиротском крају.

{oziogallery 2627}