viber image 2022 05 17 23 55 51 566

У уторак, 17. маја 2022. године, у Народном музеју Топлице у Прокупљу приказан је филм "Покајник у покушају", који, снимљен са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија, представља дело прокупачког филмског клуба.

Тринаестоминутно остварење на веома интересантан начин приказује две паралелне приче - са једне стране, имамо прилику да се, кроз речи старешине цркве Светог Великомученика Прокопија, протојереја Николе Илића, упознамо са историјом другог по старини храма наше помесне Цркве, док се са друге стране упознајемо са животном причом човека коме, по сопственим речима, ова светиња представља други дом. Ненад Гиздавић, који самога себе назива "покајником у покушају", пронашао је себе у овој заједници и доживео потпуну трансформацију свог живота.

Пре пројекције, окупљенима су се обратили прота Никола, режисер и сценариста Жикица Јовановић, директор фотографије Војкан Аранђеловић и Ненад Гиздавић, протагониста ове филмске приче, који су, свако из свог угла, пренели своја мишљења и искуства везана за настанак филма, који има велики значај за целу Топлицу, а чији је квалитет препознат на многим међународним филмским фестивалима, на којима је до сада добио тридесет награда.


{oziogallery 2722}