DSC 0013 Copy

       У петак, 17. септембра 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Арсеније служио је помен палим војницима и официрима српске и грчке војске, пострадалим у ратовима од 1912. до 1918. године, који су сахрањени на војном гробљу у Пироту.

       Преосвећеног Владику дочекало је свештенство Архијерејског намесништва пиротског, као и свештеник Грчке Цркве Панајотис Каратасиос, који свештеничку службу врши у Београду.

      Помену су, такође, присуствовали представници градске власти града Пирота, предвођени градоначелником, господином Владаном Васићем, господин Миодраг Капор, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, амбасадор Грчке, господин Георгиос Дјакотофакис, амбасадор Кипра, господин Деметриос Теофилакту, као и други представници српских и грчких војних и цивилних служби.

      У обраћањима која су уследила евоциране су успомене на заједничку борбу, страдања и победу два братска народа, а исказане су и жеље да се братски односи и подршка наставе и у временима која долазе.

{oziogallery 2541}