Брестовачка парохија. Подаци о пароху

Владимир Стевановић
Парох брестовачки
: јереј Владимир Стевановић
Тел.: 064/389-24-09
Е-пошта: -Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Владимир Стевановић, рођен 12. јуна 1991. године у Алексинцу. Основну школу „Свети Сава“ завршио је у родном селу Суботинац, као ђак генерације. Након завршене средње пољопривредне школе „Шуматовац“ у Алексинцу, смер: ветеринарски техничар, уписује Православни богословски факултет у Београду, школске 2010/11. год., смер: општа теологија. Основне академске студије завршио је у предвиђеном року, 24. септембра 2014. године, када је одбранио свој дипломски рад на тему Суђење Исусу пред Понтијем Пилатом, као студент генерације са просечном оценом 9,32. О Светом Сави 2018. године, од Православног богословског факултета Универзитета у Београду, добија Светосавску повељу, која се додељује студенту генерације.

Након завршених основних академских студија, школске 2014/15. године, уписује мастер академске студије на истом факултету, смер: библијско-патристички. Наредне године додељено му је место вероучитеља у ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Септембра 2017. године одбранио је мастер рад на тему Знамења у Јеванђељу по Јовану и тиме привео крају мастер студије, са просеченом оценом 9,22.

По благослову за ступање у Свету Тајну брака, 18. јула 2015. године, оженио је своју изабраницу Александру Стевановић (рођ. Игњатовић) из Власотинца, а заједнички живот започели су у Нишу, где им је било и пребивалиште. Супруга је завршила основне и мастер студије Филологије на Филозофском факултету у Нишу. У међувремену се њихова породица проширила, те су 2. маја 2016. године добили сина Данила.

По благослову Његовог Преосвештенства епископа нишког Г. Господина Арсенија, рукоположен је у ђаконски чин 15.1.2019. године, на дан прослављања Преподобног Серафима Саровског, у манастиру Успења Пресвете Богородице у Сукову, а у чин свештеника 19.1.2019. године, на Богојављење, у Саборном Храму Силаска Светог Духа на Апостоле у Нишу.

Од 1.2.2019. године опслужује парохију брестовачку.

Епархија нишка