DSC 0153

         У среду, 27. октобра 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније осветио је славске дарове и пререзао славски колач, припремљен поводом крсне славе Градске општине Медијана.

       Славској свечаности присуствовао је председник Медијане, господин Небојша Коцић, а међу присутнима је била и градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

    Преосвећени Владика је руководству Градске општине Медијана честитао славу и пожелео успех у будућим подухватима, док је Председник општине Небојша Коцић, у име Медијане, доделио признања и награде. Дукат Медијане понела је Трећа бригада Копнене војске Србије - за очување историјских вредности и афирмацију Војске Србије, Полицијска испостава Медијана - за очување безбедности заједнице и подршку грађанима у време епидемије Ковид-19, као и Компанија Роса - за изузетну друштвену одговорност и хуманост у раду, док су добитници Благодарнице ове године: Удружење пензионера Града Ниша, – за дугогодишњи рад на очувању вредности Трећег доба, Удружење уметника Цар Константин, за хуманост и непресушну стваралачку енергију, и Златара Станимировић, за друштвену одговорност и бригу о новим генерацијама.

{oziogallery 2575}