DSC 0064sajam
 
У оквиру 63. Међународног београдског сајма књига 26. октобра 2018. године представљен је овогодишњи издавачки подухват Епархијског управног одбора Епархије нишке - седми том "Сабраних дела Светог Јована Златоустог", које је превео са старогрчког и приредио Дејан Лучић. О овом капиталном 7. тому од планираних 24 томова, као и о лику и делу Светог Јована Златоустог, говорили су: Преосвећени Епископ нишки Г. Арсеније, проф. др Андреја Јефтић, ђакон др Здравко Јовановић и преводилац Дејан Лучић.

Након тога, уз присуство Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г. Арсенија, заменика Града Ниша, проф. др Милоша Банђура и других бројних гостију, Центар за црквене студије, Центар за византијско-словенске студије Универзитета у Нишу и Међународни центар за православне студије промовисали су три вредна издања посвећена значајним јубилејима из историје српске државе, Цркве и културе. Реч је o зборницима објављеним у знаку великих јубилеја - "Српска краљевства у средњем веку (800. год. српске државности)", тематски бр. "Црквених студија (8 векова аутокефалности СПЦ)" и "Божидар Вуковић и српска књига у Венецији (500 год. српске књиге у Венецији)". О овим делима су говорили проф. др Синиша Мишић, доц. др Кристина Митић и проф. др Драгиша Бојовић.

По завршетку промоције, Епископ је обишао сајам књига, као и штанд Епархије нишке, који је од ове године први пут присутан на Београдском сајму.
 
 
{oziogallery 1807}