20032018KLINICKI

Епископ нишки Г. Арсеније посетио је у понедељак 19. марта Клинички центар Ниш. Он је, први пут од почетка службовања на месту Епископа нишког, у пратњи руководства Клиничког центра Ниш, генералног директора проф. др Зорана Радовановића, председника Управног Одбора г. Милана Петровића, директора кардиохирургије доц. др Драгана Милића, обишао новоизграђену и реконструисану зграду, те је имао прилику, да се упозна са свим условима за лечење пацијената које сада ова здравствена установа има, али и да види најсавременију опрему која је смештена ту.
"Велика ми је част и задовољство што данас можемо да угостимо владику нишког Арсенија и да са поносом покажемо шта је Ниш и југоисток Србије, захваљујући председнику Републике Србије, Влади и ресорном Министарству добио, када је реч о лечењу и збрињавању пацијената", рекао је проф. др Зоран Радовановић, генерални директор нишког Клиничког центра.
Како је додао, КЦ је сада по опремљености у рангу са свим светским и европским болничким центрима, а посета владике је још једна потврда да раде добру ствар.
Владика нишки Арсеније је током обиласка имао прилике да се упозна са радом једног од најсавременијих Ургентних центара које Србија има, али и да се увери да пацијенти који се овде оперишу и опорављају на Клиници за анестезију имају најбоље могуће услове.
Владика је и поздравио идеју и дао благослов Управи КЦ Ниш за изградњу параклиса, чија ће врата бити отворена свим верницима.
"Желим да се захвалим свим надлежнима у Управи и запосленима на срдачном пријему и могу да искажем своје импресије, јер ниједна болница у којој сам био нема овакве услове као нишки Клинички центар и драго ми је што град Ниш има овакву болницу која је не само понос Србије већ и овог дела Европе", поручује владика.
Како је речено на састанку, све потребне дозволе за изградњу богомоље би требало да буду готове врло брзо, тако да је, како су навели у Управи КЦ Ниш, реално да она буде саграђена до краја ове године.

Извор: Танјуг


{oziogallery 1655}