13032018SijarinskaBanja
Његово Преосвештенство Владика нишки Арсеније по други пут je за кратко време обишао црквену општину Сијаринска бања у општини Медвеђа, испуњавајући дато обећање о својој присутности на овим просторима.
Испред цркве светог пророка Илије Епископа је дочекао верни народ, а повод доласка била је посета вишедетној породици Николић из Равне Бање. У овој породици је петоро деце, међу којима девојчица Светлана Николић која болује од церебралне парализе, а која је ванредни ученик првог разреда Економске школе у Лесковцу. Због боље комуникације са школом и лакшег савладавања градива, Светлани је био неопходан компјутер. Како ова скромна, али веома честита породица, привржена Цркви, није била у стању да приушти ово средство, то је учинио Епископ нишки, уручивши донацију нишке компаније Jakov Sistem. У ове великопосне дане, када се богатимо молитвом и добрим делима, наш Архипастир дао је пример милосрђа који треба следити и показао да су поклони нешто мало шта говори о нечем већем, а то је да Црква брине о свом народу, поготову у овим пограничним, мешовитим и сиромашним срединама.
У пратњи Архијерејског намесника јабланичког протонамесника Далибора Стефановића, пароха сијаринско-бањског јереја Драгана Илића, медвеђског јереја Бобана Вуковића, доктора Зорана Раденковића упошљеника хотела Гејзер и председника месне заједнице Сијаринска Бања господина Драгана Денића, Владика се упознао са природним лепотама и богатствима Бање, а онда обишао Браински манастир надомак Тулара.

{oziogallery 1646}