DSC 0017

У уторак, 6. јула 2021. године, Његово Преосвештенство епископ нишки и војни Г. Арсеније уприличио је пријем у просторијама Светосавског дома за „ЕТA“ специјалну падобранску јединицу Грчке војске и „ЛЕЕ“ специјалну јединицу националне гарде Кипра.

Припадници обе јединице се налазе у гостима у 63. падобранској бригади где заједно са нашим падобранцима учествују на вежби „Соко 21.“

Специјална падобранска јединице Грчке „ЕТА“ је најелитнија јединица Грчке војске, која се састоји од падобранаца, поморских диверзаната, рониоца и алпиниста. Специјална јединица националне гарде Кипра „ЛЕЕ“ такође је најелитнији састав кипарске гарде и састоји се од падобранаца, поморских диверзаната и рониоца.

Постоји један континуитет у сарадњи ове две јединице са нашом чувеном 63. падобранском бригадом, нарочито у извођењу заједничких вежби каква је и овогодишња вежба „Соко 21.“

Његово Преосвештенство епископ нишки и војни Г. Арсеније водио је срдачан разговор са овим елитним јединицама Христољубиве војске наших пријатељских земаља на Грчком језику.

Благодаримо оцу Ивану Аврамовићу, војном свештенику Војске Републике Србије на помоћи приликом састављања ове вести.

{oziogallery 2503}