lesk2У Народној библиотеци „Десанка Максимовић“ представљена је Библијска школа у Лесковцу о којој је говорио јереј о. Мирослав Јовановић, који води ову школу и који је руководилац огранка Библијског друштва у Лесковцу. Он је потом одржао предавање о Светом писму.
По речима о. Николе Пешића Библијска школа у Лесковцу формирана је спонтано пре три године. Људи су јој прихватили и дали подстрек њеном раду. Он је том приликом изразио могућност да се Библијска група од септембра месеца формира и у Власотинцу, како би могла да се одржавају предавања о хришћанству, православљу , о Библији. Предавачи у Лесковцу су врло често професори богословских факултета и школа, који ће своја предавања моћи да држе и у Власотинцу.
–Библијску школу формирали смо са циљем да изучавамо Свето писмо, које је темељ наше вере, чије свакодневно читање мора да буде наша насушна потреба. Писмо је епохални изум цвивилизације, од кога почиње историја. Пре тога информације су се преносиле са колена на колено и то су била предања. Света предања први је почео да записује велики старозаветни патријарх Мојсије у петнаестом веку пре Христа. Тако је почела да настаје збирка књига под називом Свето писмо у коме су исписиване свете речи. Најраспрострањенији назив у свету за Свето писмо је Библија. Она је настајала током векова у распону од хиљаду година. Библија се дели на Стари завет који се састоји од 39 књига и на Нови завет кога чини 27 књига – истако је о. Мирослав Јовановић.
Он је током предавања исцрпно говорио о настајању Светог писма кроз историју и том приликом истакао да је оно данас преведено на све језике света,. Потом је појаснио и разлику у преводима на српски језик.
Отац Мирослав Јовановић је истакао тежњу Библијске школе да свака кућа добије макар Нови завет и да ће се делити људима уколико се од септембра у Власотинцу формира Библијска група – преноси лист Власина.