biblijskaskola3 dnevnikjugaБиблијска школа у Лесковцу има сарадњу са многим институцијама, али најбоља сарадња остварена је са Центром за економику домаћинства.
И овога пута организовано је заједничко предавање са циљем да се заинтересовани ближе упознају са најосновнијим елементима православља, рекао је јереј Мирослав Јовановић, оснивач Библијске школе у Лесковцу.
- Тема за коју сам се одлучио представља основ духовности, поткрепљена цитатима из Светог писма. Иначе, овакав вид сарадње успостављамо свака два месеца, уз учествовање чланова из разних секција које делују при Библијској школи, као што су песници, прозаисти и кантаутори који на свој начин исказују духовност.
У оквиру вечерашње манифестације, у конкуренцији десетак школа са територије града Лесковца, подељених у две категорије од првог до четвртог и од петог до осмог разреда, награђени су ученици који су учествовали на литерарном конкурсу на тему ''Православље – радост живљења''.
Овом приликом, дечја балетска груп ''Авангарда'' извела је кореографију ''Кишни дан'', а млади глумци драамског студија ''Цврле'' рецитовали серијал песама о православљу.

Фото: Дневник Југа, Лесковац