ПРОСЛАВА ВАСКРСА 2015. ГОДИНЕ У ПАРОХИЈИ СИЋЕВАЧКО-ОСТРОВИЧКОЈ


Прослава Васкрса у парохији сићевачко-островичкој почела је Светом Литургијом на Лазареву суботу у Манастиру Света Петка код Островице, а у поподневним часовима освећена је врбица у селу Сићеву. Црквени одбор у Сићеву је у сарадњи са свештеником обезбедио пригодне поклоне за децу, по једну бомбоњеру и иконицу, а вероучитељ Никола Чолић је са децом из школе пропремио празнични програм, тако да је у Сићеву на освећењу врбице учествовало преко тридесеторо деце са родитељима.
У недељу, на Цвети, служена је Света Литургија у Манастиру Свете Петке Иверичке, где се причестило двадесетак хришћана.
На Велики Четвртак је у Манастиру Света Петка служена Света Литургија.
ostrovicaНа Велики Петак је изношена плаштаница у храму у Сићеву у 15 часова уз учешће великог броја мештана, а у манастирској цркви Свете Петке, од 18 часова служена је вечерња служба са изношењем плаштанице.
Од 21 час су у манастирској цркви служене статије са опелом Христовим, а у наставку је служена поноћна Света Литургија Велике Суботе. Велики број верника је узео учешће у свим службама.
На сам дан Васкрса у манастиру Света Петка, служено је пасхално јутрење и у наставку Света Литургија. У пасхалном слављу учествовао је велики број хришћана.
Другог дана Васкрса је служена Света Литургија у манастиру Пресвете Богородице код Сићева, одакле је кренула литија, која се наставила кроз село Сићево уз учешће великог броја верног народа из Сићева као и њихових гостију.

Епархија нишка

  1. Намесништва
  2. Манастири
mapa-manastira-mala