VaskrsНајсветлији и најрадоснији празник Христовог Васкрсења дочекан је и прослављен у храму Светог оца Николаја са великом радошћу и у молитвеном расположењу. Дочеку празника почели смо се припремати већ у Свети и Велики четвртак читањем дванаест страсних Јеванђеља, потом смо на Свети и Велики петак изнели плаштаницу и пред од дрвета истесаним гробом Спаситеља нашега отпојали статије, оплакујући Његов силазак у ад. Велика Субота била је дан ћутања, припрема за Свету и Велику Пасху.
На сам недељни дан окупили смо се у храму заједно са верним народом тачно у поноћ, извршили свечани опход и отпочели Васршње јутрење. Одмах у продужетку служена је Света Литургија којом је началствовао високопречасни протојереј Зоран Филиповић уз саслуживање часног јереја Срђана Ђурашиновића. Друга Света Васкршња Литургија служена је од 8:30 началствовањем старешине храма високопречасног протојереја-ставрофора Златана Папића, уз саслуживање високопречасног протојереја Александра Ђорђева и ђакона Николе Миљковића и активним учешћем верног народа на обема Литургијама. Сви сабрани у храму узели су учешће у причешћу Светим Пречистим Телом и Крвљу Господа Бога и Спаса нашега Исуса Христа.
Молитвено Прослављање најрадоснијег хришћанског празника употпунили смо служећи увече Пасхално Вечерње-Вечерње Љубави са читањем Васкршњег Јеванђеља. И Светлог понедељка и Светлог уторка служили смо Свету Евхаристију приношењем Светих Дарова са почеком у 8h.