Празник Преображења Господњег и ове године је свечано прослављен у храму светога оца Николаја у Нишу, чија је мала црква у порти храма, и посвећена овом великом Господњем празнику.
Свету Литургију служили су високопречасни протојереј-ставрофор Милутин Тимотијевић, ректор призренске Богословије, високопречасни отац Бранислав Цинцаревић, архијерејски намесник први нишки протојереј Миодраг Павловић, високопречасни протојереј-ставрофор Јован Илић, старешина храма светог Пантелејмона у Нишу, свештенство храма , као и почасни гост Православне цркве из Пољске старешина храма светог ап.Јована Богослова у Бјалистоку високопречасни протојереј-ставрофор Марко Ваврјениук.
По завршеној служби после свечане литије око храма пререзан је славски колач и том приликом освећени плодови винограда, уз благодарење Господу за све оно што нам Његова милост обилно дарује.
svetinikolaskaPreobrazenjeУ поздравног говору старешина храма се посебно захвалио гостима из Пољске на њиховом доласку јер су заиста много труда уложили да нас посете у толиком броју на овај велики Празник.
У просторијама храма је том приликом приређена и трпеза љубави за све госте уз помоћ председника ЦО нишке г-дина Павла Лаловића, а за све остале присутне је организовано послужење у порти храма где нису заборављени и они који су се одазвали позиву да својим присуством увеличају данашњи празник и они којима је посвећена посебна пажња, сиромаси и бескућници.