vjovanovacПрославу Светог Саве смо започели у понедељак 26. јануара вечерњом службом са изношењем петохлебнице у истоименом храму у Великом Јовановцу. Служио је архијерејски намесник пиротски игуман Серафим заједно са јерејем Петром Крстићем. За певницом су одговарали протојереј ставрофор Христивоје Николић и јереј Дејан Шарић, заједно са попадијама. Храм је заблистао у пуном сјају захваљујући раскошном полијелеју чије су светиљке бљештале јарком светлошћу. До изражаја је дошла и олтарска апсида, са фреском Богородице „шире од небеса“, малим Христом и светим Архијерејима. Окупило се око педесетак верника из села и околине, међу њима чланови удужења“ Владика Василије Костић“ ,одбор за изградњу храма...
Појање у храму се чуло далеко због акустике и озвучења. По први пут у новом храму је служена вечерња служба, домаћин славе је био јереј Душко Видачић са супругом Весном. Славски колач је пресечен по завршетку вечерње. Уприличено је послужење испред храма а затим трпеза љубави у школи у Великом Јовановцу.
На дан Светог Саве одлсужена је света Литургија. Служио је архијерејски намесник пиротски отац Серафим. У храму су коришћени нови сасуди, претходно освећени. Око тридесетак верника је присуствовало. Лепота богослужбеног простора и молитва су поново одушевиле све присутне са жељом да следећу славу дочекају у освећеном храму у још већем броју.