Празник рођења Христовог и ове године је свечано и торжествено прослављен у Саборном храму Свете Тројице у Куршумлији. Празнику је предходило свечано паљење бадњака у 18.00 часова у препуној порти. Учешће су узели и ђаци који похађају верску наставу са приредбом на тему Христовог рођења као и К.У.Д. „Бата Лачковић“ из Куршумлије.

BozicKursumlijaСвету Литургију у препуном храму са почетком у 00:00 часова служили су протонамесник Ненад Милосављевић, старешина храма, и јереј Слободан Милетић.
Истога дана у осам часова ујутру служена је света литургија у препуном храму, а служио је јереј Слободан Илић који се вернима се обратио и прочитао Божићну посланицу.
На обе Свете Литургије причешћено је око пет стотина верника, који су предходних дана приптремајући се за сједињење са Васкрслим Господом приступали Светој Тајни Покајања.
По завршеним Светим Литургијама подељене су Божићне посланице. Потом је свештенство са верницима Божићну радост настављало у црквеној сали, трпезом љубави, коју је Управа храма припремила.