SijerinskabanjaУ Сијаринској Бањи месту воде, у хотелу „Гејзер“ одржано предавање о води. Господин Иван Милошевић, иначе изврсни познавалац лековитог биља, здраве хране и здравог живота нас је овога пута увео у велику тајну воде. Хумани предавач је ове вечери добио захвалницу од Цркве за многа одржана предавања која су углавном била хуманитарног карактера.
Након уводних речи Арх. намесника јабланичког са богословске перспективе, предавач је говорио о води као извору живота, о води и њеном значају на планети земљи, о порукама из воде, функцијама воде у човечијем организму, о чистој води као свакодневном напитку али и леку, чистој води са раствором природних честица, лековитих честица (чајеви и корисни напици), о изворској води, сребрној води, о штетним напицима.
Посетиоци углавном хотелски гости из Војводине, али и из Приштине и других места су могли да чују и запишу корисне савете о коришћењу воде и дегустирају чај по породичном рецепту старом триста година.
Вода је чудо Божије говорио је предавач изнад чије главе се кроз прозор у даљини симболично видела бањска црква Св. Пророка Илије сазидана на камену, на полудрагој оникс стени, из које опет симболично истичу три лековита извора исцељујућа за многе. Сијаринска Бања је једна од ретких са многобројним изворима, позната по великом гејзеру вруће воде и као Божији дар овом крају једно је од значајних природних богатстава наше земље.