sukovoУ суботу, 23. новембра, Епископ нишки посетио је пиротски крај. Преосвећени Епископ Јован најпре је у манастиру Суково служио Свету Архијерејску Литургију. Епископу су саслуживали свештеномонаси из више епархија наше помесне Цркве. Ова служба је била окупљање духовних чеда архимандрита Пајсија којем је поводом десетогодишњице упокојења служен парастос на крају Литургије. У току Литургије у свештенички чин је рукоположен ђакон Синиша Бувач, апсолвент на Богословском факултету у Фочи. После службе је Владика одржао поучно слово, а потом је приређена трпеза љубави.

Свој боравак пиротском крају Епископ нишки наставио је поклоњењем светојовановској обитељи у селу Поганову. Епископ је потом посетио Пирот где је поразговарао са свештенством и обишао радове на уређену и обнови оба пиротска храма.

На повратку за Ниш свештенство белопаланачког Архијерејског намесништва сачекало је свог Епископа у селу Црвена Река где су приликом радова на изградњи аутопута пронађени остаци велике цркве из 4. века. После обиласка ових ископина Епископ је посетио Белу Паланку где се задржао у разговору са свештенством.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. др Јован