litЊегова светост Патријарх српски г. г. Иринеј присуствовао је на дан Изношења Часног Крста светој архијерејској литургији у Саборном храму Силаска Светога Духа на апостоле у Нишу.
Његово преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније началствовао је светом литургијом.
Служби је присуствовао и Његово преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије, дојучерашњи администратор Епархије нишке.
Пред сам почетак свете службе, на крају јутарњег богослужења, преосвећени епископ Арсеније савршио је чин изношења Часног крста, а у завршном делу литургије чин водоосвећења.
Његовом преосвештенству саслуживали су протојереј-ставрофор Бранислав Цинцаревић, старешина Нишког саборног храма, протођакон Стеван Кричка и јерођакон Нектарије (Ђурић) из Манастира Житомислића.
Верни народ града Ниша окупио се у великом броју да се поклони Часном крсту Спаситеља и Господа нашега Исуса Христа, прими патријарашки благослов свог некадашњег епархијског владике, а сада Патријарха српског г. г. Иринеја, као и да узме учешћа у првој архијерејској литургији којом је началствовао новоустоличени нишки архијереј, преосвећени епископ Арсеније. {oziogallery 1493}