image13У петак 7. априла 2016. године, на празник Благовести, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски Г. Теодосије, администратор Епархије нишке, началствовао је Евхаристијским сабрањем у манастиру Светог Романа Ђунишког, у храму посвећеном Пресветој Богородици и Њеном данашњем празнику.

Епископу је саслуживао протосинђел Дамаскин (Грабеж), игуман ове свештене обитељи, јеромонах Атанасије (Марковић) сабрат манастира Липовац, протојереј-ставрофор Влајко Грабеж, јерођакон Павле (Пајић) службеник Епархијског управног одбора и сабрат овe светиње, протођакон Стеван Кричка, секретар Епископа нишког, као и многобројни народ који се на данашњи велики празник сабрао под сводове обитељи Мајке Божије.

По заамвоној молитви Епископ Теодосије са свештенством благословио је славски колач и жито у част данашњег празника а потом се пригодном беседом обратио свим сабранима.

У својој беседи Владика је истакао важност данашњега празника, са посебним нагласком на његову улогу као почетак нашег спасења.

Трудом братства заједничарење је настављено трпезом љубави.

Након ове светиње Епископ Теодосије учинио је посету храму Светог Нестора у Витковцу као и манастиру Ђунис и сестринству ове свештене обитељи.
View post on imgur.com