06102017RadostEvrope
     Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г.Г. Арсенија и под покровитељством Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Републике Србије и Градске општине Палилула Ниш – Града Ниша вечерас је у Дому војске свечано отворена десета међународна манифестација - концерт „Сусрети пријатељства - Радост Европе у Нишу 2017.“ Мото овогодишњег 48. Међународног сусрета деце Европе је је „Свако дете има крила.“
     Манифестацију је отворио Архијерејски намесник нишки (први) протојереј Миодраг Павловић поздравивши посетиоце и децу и преневши им благослов Епископа нишког Г.Г. Арсенија.
     Осим Црквено играчког ансамбла „Бранко“, децу Србије представљали су и „Мајска песма“, Дечијег културног центра из Ниша, солисти дечијег хора Дечијег културног центра из Београда, хор школе „Цар Константин“, победници такмичења „Србија у ритму Европе“ и балетска група при установи културе „Ремизијана“ из Беле Паланке.
     Од учесника из иностранства своје умеће на сцени приказали су ансамбл „Роднички“ из Санкт Петербурга , фолклорни ансамбл „Златна Тракија“ из Хаскова и фолклорни ансамбл „Ђурђевданско коло“ из Подгорице.


{oziogallery 1533}