Велики успех ученика ОШ „Вук Караџић“ у Пироту из верске наставе


ruskidomНа међународни конкурс на тему „ПОРОДИЦА“ који су расписали Светосавско звоце и Српско одељење Међународног фонда јединства православних народа из Москве, два ученика из ОШ „Вук Караџић“ у Пироту освојила су две прве награде.
Стигло је доста радова од ученика школе при Амбасади Руске Федерације у Београду (Руска школа), из Америке-ученици „Академије Свети Сава” из Чикага (Српска школа у Чикагу), из Канаде (школа у Ванкуверу), као и из земаља у окружењу: Словеније, Мађарске, Црне Горе, Федерација БиХ, Републике Српске и наравно из целе Србије.
На свечаној додели награда, која је одржана 24. маја 2016.године у Руском дому у Београду, присуствовали су награђени ученици заједно са својом наставницом верске наставе Бранкицом Видојевић. Страхиња Јовановић, ученик трећег разреда ОШ „Вук Караџић“ у Пироту је освојио прву награду за ликовни рад, а Тодор Мијалковић, ученик петог разреда освојио је прву награду за литерарни рад. Као поклон за овај успех, ученици су освојили таблет рачунар. У току лета штампаће се и зборник награђених радова са овог конкурса. Похваљен је и рад Јоване Станчев, такође ученице петог разреда ОШ „Вук Караџић“ у Пироту, чији ће се литерарни рад наћи у овом зборнику.
Циљ конкурса је: духовно, морално, патриотско васпитање деце и омладине, подсећање на традиционалне вредности и значај породице.
Након свечане доделе награда, ученици су заједно са својом наставницом верске наставе посетили „Храм Светог Саве“ у Београду и манастир „Раковица“, где је по својој жељи сахрањен бивши српски патријарх Павле.

 
  1. Намесништва
  2. Манастири
mapa-manastira-mala

Календар вести

November 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Spacer

 123