Грчки језик

На земљи је Господ Бог већ отворио врата раја- то је наша Света Православна Црква. Та тајнствена врата чувају анђели и светитељи. И да би смо ушли у њу, треба да будемо свесни одговорности коју носимо.

Управо оснивање ВДС-а нам пружа могућност да наша стечена знања из различитих области, уткамо у душе наше деце кроз мисионарско делање.

Часове грчког језика води дипломирани теолог Аристотеловог универзитета у Солуну – Маја Стојановић и вероучитељ ОШ „ Стефан Немања“.

Часови се одржавају при храму Св. Пантелејмона сваког другог уторка од 18 и 30 – 19 и 30 часова, које похађају не само деца, већ и родитељи. 

Познато је да је грчки језик један од најстаријих језика који се среће још у 14 веку п.н.е. Савремени грчки је живи језик и један од најбогатијих језика данашњице. Због саме историје како језика тако и народа у Грчкој, часови су врло посећени. Уз разне грчке обичаје, песме и традицију, деца проводе време на часовима, где се ствара жеља и код родитеља да своју децу шаљу у нашу братску земљу на
дошколовавање.

Благодаримо родитељима и деци који су препознали вредности и потребу за учењем грчког језика.

Маја Стојановић
222